miercuri, 12 februarie 2014

Totul despre flori

Florile pentru nunta pot fi foarte scumpe, dar nu neaparat! Poti sa ai parte de flori regale fara sa spargi pusculita!
Flori pentru nunta de primavara
Florile de nunta de culoare violet, cum ar fi irisul, liliacul, cand sunt puse in combinatie cu alte flori pentru nunta de culoare alba, spre exemplu crinul pot sa dea o adevarata nuanta de primavara evenimentului. Irisul poate avea o varietate mare de culori, nu este prea scump si este o floare care se foloseste in mod frecvent la aranjamentele florale pentru nunta.
Potrivit legendei, doi irisi, unul albastru si unul alb,  au fost pusi intr-o vaza pe masa unei mirese semnificand faptul ca intr-o casatorie vor fi perioade frumoase, stralucitoare, dar si unele mai putin frumoase. De aici provine fraza: “la bine si la rau” intalnita in juramintele traditionale de nunta.
De asemenea, crizantemele intotdeauna au fost alese pentru aranjamentele florale pentru mesele invitatilor, dar nu numai. Exista o mare varietate de culori si nu sunt scumpe. Un aranjament floral din bujori, irisi, crizanteme, liliac si crini iti poate taia respiratia, si nici nu va crea o gaura foarte mare in buget.
Flori pentru nunta de vara
In cazul unei nunti care are loc vara, exista posibilitatea alegerii unor flori cu adevarat dragute si in acelasi timp ieftine. Florile de nunta galbene, cum ar fi crizantemele galbene, in combinatie cu iris sau wisteria (glicina) care au accente de albastru – violet sunt nemaipomenite pentru o nunta de primavara – vara, dar sunt cu adevarat dragute atunci cand sunt puse impreuna cu crini orange.
Alstromeria are florile asemenatoare cu cele ale orhideii si are foarte multe flori pe fir, fiind astfel mai a alegere mai economica. Poate avea o varietate mare de culori si se pastreaza proaspete pentru o perioada lunga de timp.
Dahlia reprezinta o alternativa nemaipomenita si in acelasi timp ieftina, in special daca nunta are loc vara tarziu. Poti sa te gandesti la aranjamente florale pentru mese dar la buchetul de mireasa formate din alstromeria, dahlia, margarete, iris, crini si crizantema, daca vrei iti place un stil sofisticat, si in acelasi timp sa faci economie.
Flori colorate pentru nunta de toamna
Florile proaspete dedicate nuntilor de toamna sunt anemonele. Nuantele de rosu si albastru ale acestor flori confera stralucire si dinamism fara cheltuieli foarte mari. De asemenea alte flori uzuale in perioada de toamna sunt: asterul (stelutele), toporasii, cu tulpina puternica si delicatele flori violet simbolizand putere, forta, referindu-se in mod special la legatura dintre cei doi indragostiti.
Buchetele de mireasa, dar si aranjamentele de mese din flori precum anemone, toporasi, margarete, gerbera, gladiole si nu numai, nu sunt doar spectaculoase dar sunt si economice.
Flori minunate pentru nunta de iarna
Florile pentru nunta din sezonul de iarna pot fi absolut spectaculoase si in acelasi timp nu foarte scumpe.
Rosul, culoare iubirii, imprima eleganta impreuna cu alb. Craciunitele si amarilis sunt unele dintre florile cele mai utilizate pentru astfel de aranjamente in cazul nuntilor din anotimpul de iarna. Adaugarea plantelor verzi la aranjamentul vostru sporeste frumusetea naturala a acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu